e-MaiL Me t00 F0LL0w

F0LL0w Me

Please CLICK =D

WhoAmI?

My photo
bLue LaND, DaRk skY, Malaysia
my LIFE is upside down looking for Mr.down side-up.

WELCOME

Salam'alaik,
Thank you for viewing my humble blog. I hope you can find something useful here. May Allah bless you.
p/s: d'larang m'rosakkan blog ini ^^
L0ve,
Nur Athirah Nabilah Omar

Saturday, September 04, 2010

iktikaf Qiyadah

salam..
sume shat2..bgus la..dah prepare raye? hum..pape pon tgh sbok2 b'prepare jgn plak lupe nak b'ibadah 10 t'akhir Ramadhan ni..


btw, ana bru balik dri join iktikaf kat masjid UTM..snrnye dah hdir kat sane since smlm..dgn menaiki kereta ayh Anisah dan d'pandu oleh abgnye.ppe pon thx a lot Anisah, my busmate.


alhamdulillah..spnjg kat sane ana dpt mcm2 pengisian. semuanye yg ana hrp2kan. sronok sgt2..tp, korg nak ke dgr kesah ana spnjg p'jlnan dri skola ke masjid??


huhu..nak ke x nak t'pulang ar pd korg yg pntg ni blog ana and ana nk cite gak..(poyo ar..). cite nye begini.......


time d'sekolah (dlm dewan):
"ha! nano, dah ckp ngan us x nti nak g iktikaf?"
"alamak! blom la..hri 2 jmpe us tp x t'ingat plak nak ckp ape2..mcm mne ni..kt nak g, nk bljr iktikaf.."


time d'sekolah(dlm musolla):
"nano nak g ke? bgus la. jom ramai2..nnti biar bnyk ckit f5 yg dtg.."
aku hnye mmpu t'syum..."tgk la cm ne..."


time d'sekolah(dlm bas):
jguk luar nmpk A tgh tnjuk AQ sye..'ha? alquran sye...'
trun bas amik AQ.."nano nnti ana kol nti sme ade bole amik ke x..."
"ok."


time dlm bas:
'hum..nak g ke x nak ni..tp nak bljr cm ne b'iktikaf..x penah bwt.....ya Allah klu kwn aku x amik, mknenye iktikaf 2 x bek utk aku...tp klu die amik, mknenye iktikaf tu utk aku...ameen~'


time d'rumah:
mandi + siap2
tggu kat sofa...
'ting-tong..ting-tong..ting-tong'
"eh2? A dtg la...alhmdulillah."
bile naik je kreta trus je btol kan niat balik..spnjg pjlnn pon mcm 2..maklumlah klu dah dduk sorg2..ade je yg nak kuasai..haih..


time d'masjid(1st day):
-ptg 2 smpi ngan A kat dpn masjid..ps2 g ltk beg kat ting. 2..tp dorg sume x de..ktorg wat decision nak g cari..tp cuak2 jgk la. nk d'pendekkan cite rupenye diorg dkat je...
-mlm 2 A n aku kene tlg us kartini..ktorg b'due je bnt yg kene isi air kat bwh..tp dogaan nye mmg la dasyat. sb org2 kat c2 ingat ktorg sukarelawan masjid..aduh, mmg x ar! tp rse b'slh je nak ckp ngan org yg mnx ktorg nye rezeki..
dah 2 buke ramai2..aku share ngan swani. sbb nasi die bnyk sgt. then lps solat mghrib bce mathurat and isya' + tarawih 8 rakaat.
dah hbes 2 ktorg t'jmpe us sharifah talhah. best sgt. excited habes..
tggu punye tggu utk g morey and tadabbur alam..kami2 banat t'tido..dah cam lame ckit uh, aku & L, I, A..g morey kat bwh..mknn x de cm bese ar org laki hbes an..ktorg g pancing laici dlm tong air..mmg sdp..huh! nikmat tuhan...
-naek ats tros tdo..tp lame ckit lps ktorg dh tdo bru us omar bg roti canai..tp melepas ar dah tdo an..hehe


time d'masjid(2nd day):
-bgn pas2 qiam..L kejut sye..bgus la L ni..thx a lot..dah siap2 tok qiam, us ajak b'sahur. H, I, L, A, A and aku b'gerak ke bwh..wow, mkn nasi lauk ayam ngan belacan je..ok gak..hehe..(thumbs up)
-lps subuh, ad kuliah subuh oleh us AR.
-lps 2 us bg time 2k mandi
-ade pengisian 1 oleh sorg ikhwan dri indonesia
-rehat2 solat dhuha
-pengisian 2 oleh us AR sendiri
-men game khas buat qiyadah tp aku turut serta(x kan ar nak dok tepi je jd penyorak..hehe)
-lastly patutnye ade majlis khatam quran kami2 tp x b'jaye..so kami2 adekan aktiviti pemerhatian t'akhir..lps solat zuhur bru balik..


wow~ its a wonderful memory of mine..having a program that fulfill my heart needs..i am so grateful to Allah..thx Allah, only U who always there for me..




BEST SGT2!!

No comments: