e-MaiL Me t00 F0LL0w

F0LL0w Me

Please CLICK =D

WhoAmI?

My photo
bLue LaND, DaRk skY, Malaysia
my LIFE is upside down looking for Mr.down side-up.

WELCOME

Salam'alaik,
Thank you for viewing my humble blog. I hope you can find something useful here. May Allah bless you.
p/s: d'larang m'rosakkan blog ini ^^
L0ve,
Nur Athirah Nabilah Omar

Thursday, September 27, 2012

Tuesday, September 25, 2012

3rd Kuliah

Sangat penat. Kelas pack gler kot. Macam dah tak larat ni. Tolong lar ya Allah. Kuatkan aku

Bumi Anbiya'

Banyak yang ingin d'sampaikan. Tapi sebab kelas dah start sehari selepas sampai Mesir. So, sgt busy dgm kelas.

Friday, July 13, 2012

My First Dessert

Honey-star Milk With Ice Cream & Green Tea Ice

Nyum..Nyum..Nyum.. Deliciouso
Well. This is my first homemade dessert yang semua 'kot' boleh buat. I think so. Tapi kalau yang tak reti tu, tak pe lar. Jangan cuba. Kang kalau tak jadi kang korang nyesal lak an. Hahaha. Actualy dessert. Tapi aku t'buat makan pagi lak. Hahaha. As my breakfast. Maklum lar Honey Star kan....

Just add an Ice cream. Nyum~ The buttescotch one. Ummmh! Yummy! So after making this. I put it in a freezer for about 2hours. So this will call as my lunch. Hahaha. Weird right? Then I make an Ice Green Tea. Lipton tea. Wow!! Awesome right. Hee. All in a nice lunch set. Even it just for the dessert. I think its alright to serve when you're tired.

p/s: TRY it for yourself. ♥~


Tuesday, July 10, 2012

Soalan Buat Bakal Suami

Yosh! Dapat agak tak aku nak tulis apa? *tengok tajuk pun dah thu* Hahaha. Confirm lar dapat an. Bukan nak tulis surat. tapi untuk prepare an 'sedikit' soalan buat bakal suami tercinta. Hahaha. Mungkin macam banyak songel jer an nak tanya soalan b'bnyk. Tapi nak buat macam mana. Aku nak jugak lelaki t'baik' untuk jadi IMAM aku nanti. Tapi kena ingat r kalau:



Hahaha. Serius. Aku ni jenis kalau orang layan aku baik, aku pon baik lar dengan orang tu. Kan?
SO! Ni soalannya:
  1. Pandai baca Al-Quraan tak?
  2. Kalau reti baca, hafal surah apa?
  3. Selalu bangun subuh pukul berapa?
  4. Selalu tidur pukul berapa?
  5. Reti masak tak?
  6. Kalau reti masak, masak apa awak reti?
  7. Awak suka haiwan apa?
  8. Awak suka marah-marah tak?
  9. .... *okay aku dah lupa soalan seterusnya*
Harapnya orang yang datang minang aku t jawab dengan jujur je dah lar. Kalau tak memang aku kena lar buat TEST dulu. Kan?

Monday, July 09, 2012

Khas Buat Bakal Suami

 Apa-apa pun saya akan sayang siapa pun lelaki yang dah SAH jadi SUAMI saya. Sebab saya tahu dia ANUGERAH Allah yang paling SWEET
Saya akan sayang suami saya ketat-ketat

Sekarang ni, banyak dah lelaki-lelaki budiman menulis Surat Buat Bakal Isteri seakan-akan mengharapkan si perempuan bertuah tu baca (jika awk bace, tlg aggp ia utk awk as bakal suami sy tw XP). Ahaks. Ofcos lar ramai giler kot baca kalau dah tulis dekat blog. T'papang-papang cam tu. Then ramai lar yang mula jatuh hati & so on. Dah ramai tu, memang boleh buat kelab peminat dah.

So, Aku t'pikir gak nak buat. Cuma aku ni jenis tak suka r bagi thu tak semena-mena apa yang aku suka or tak suka. Dah macam demand sangat jer. Setakat ni pon, aku belum jumpa perempuan yang tulis surat untuk bakal suami dia. Hm... Ada ke tak ek? Kalau ada t aku nak tengok lar. Macam best jek. Anyone boleh tolong promote kat aku tak kalau ada? Hahaha.

Well. This is something for you my husband:-
Boleh ker kalau mintak mcm ni?

Sunday, July 08, 2012

Last Day (MISDC)


Saat-saat Final English, SMI Hidayah Vs Junied memang best. So, as runner english yang d'iktiraf. Kerja pertama kami ialah jadi penjaga pintu & bagi doorgift dekat budak-budak. Hahaha. Comel sgt. Tapi doorgift tu lagi comel sebab diorang dapat alat tulis & Al-Mathurat warna pink. Jadi, kami-kami sangat suka-suki.


Waktu menyaksikan Final Debat English, memang best dapat duduk depan. =D
Final Debat BM, memang busy sangat. Ada jer kerja datang.

All of warga Hidayah, JB =D

Batch 12 yang turut hadir. Kan?

Wednesday, July 04, 2012

First Day (MISDC)


12.45a.m.:-
Naik bas. Tak ramai pun dalam bas tu. Boleh jer kalau nak duduk mana-mana. Nadiah & Najihah duduk sit sorang. Hamizah & Aminah sit together, Saya lak dgn Aliya. Borak-borak sikit, terus tidur. Tak an nak stay pulak selama 4jam.

4.45a.m.:-
Sesamapi jer terus g surau. Letak barang-barang. Peh. Ngantok giler. Lapar pulak tu. Ktorang (except Aliya & Gha) g makan dekat 7E. Maggi lar pagi-pagi ni, tak an Nasi Kerabu lak.

6.00a.m.:-
Terus amik KTM ker KL Central. Mmg pagi buta cam tu ramai jer dah ada yang menunggu dkat stesen. Ktorg naik dkat coach perempuan. So, agak jakun gtu. Hahaha....Sesampai jer dekat KL Central amik LRT ke Dato' Keramat. Tapi patutnya ke Damai, cuma sebab kepala lain-lain, ngaku kalah je lar aku. Haish~

7.45a.m.:-
Sampai dah dekat stesen Dato' Keramat. Paling lawak, tahan teksi, tapi takde yang sudi (mungkin sebab nampak ktorg bwk bagasi segala). Then naik bas U023 utk ke UTM, KL. Sampai sudah. T'paksa angkat beg yang berat tu ke arah MJIIT.

8.00a.m.:-
Lepak dekat masjid, siap tinggal an beg kat situ lg. Then g beli makan. Lepas makan & baring-baring. Tiba saat taklimat dekat MJIIT. Ramai betul rupanya yang jadi runner. N mostly yang dengan aku tu runner english. Seronok r. Except ada 4orang lelaki yang join sekali.

After semua-semua ni, memang best gler r pengalaman sepanjang dekat sana.
To Be Continue....

Saturday, June 30, 2012

Still LOOKING


I always being there when my sisters, my friends, my best friends & etc. need me. But when I need them, I didn't see anyone in front of me.

OKAY KER????? aku rase sakit hati beb

Even sakit hati pun. Bagi aku, tak per lar kan. Mungkin bila takde orang yang akan bersama aku saat aku perlukan diorang adalah sebab Allah nak aku mintak tolong Dia. So, sebab tu lar bila memang dah sorang sorang nangis aku akan menghadap kiblat, bersujud & berdoa kepadaNya.

Bersyukur sangat sebab Allah selalu bagi aku peluang untuk terus mencintaiNya. N sekarang aku dah jadi tabah pun sebab perancangan Allah lar ni. Ya Allah, tak sangka sangat sebab boleh jadi setabah ni sekarang. Even Mr. F pun cakap kalau dia tengok muka aku ni, dia kata tak macam orang yang kuat nangis. Hahaha. Memang lar kan. Allah jer yang selalu ada time aku perlukan.

Ya Allah. Satu saatnya nanti, apabila tiba saatnya kau memberikan seseorang buatku. Bantulah dia untuk terus memahamiku seperti Engkau memahami ku. N aku sangat berharap orang yang akan sentiasa berada di sisiku d'saat nanti adalah suamiku. Amin~

Saturday, June 23, 2012

Click on #ChurpChurp

My favourite celebs are Churping too! Are you in with the fun? #ChurpChurp

Friend's Birthday

Hari ini, hari jadi Ndak a.k.a. Nadhirah Kursus @ Othman.
Dia kini belajar di KUIM & berumur 19tahun. Hee..
Dia kawan baik saya yang sangat suka bercerita.
Seronok sangat bila dengar cerita dia.
Kadang-kadang, dia menangis.
Dan saya tak sukakannya.
Sebab bila dia nangis, saya pun nangis jugak.
Saya kenal dia sewaktu kami umur 15tahun.
Rapat sangat. Share macam-macam.
Tapi sekarang tak lagi.
Tapi saya tetap sayang dia.
Happy Birthday awak~

Friday, June 01, 2012

Cooking O.one

My cooking skill was sooOOO BAD. Lucky I have a lil bro who know how to cook. He help me during this session. Dia asyik ngutuks jer. Air mata dah mengalir. Nak buat macam mana. Aku dah takder ciri-ciri Isteri. Harapnya my Mr. Down Side Up dapat terima aku seadanya. Huu. Well, I'm just so simple to find someone who is complicated.

=C Sedih rerasa bila ada orang buat kita macam t**k.. Penat tawu bila ada orang layan kita macam taknak tapi cakap sayang dekat kita. Dia ingat dia siapa nak buat aku macam tu? Sabar jer lar. Tapi aku jugak yang nak bertahan dengan dia tu kenapa. Hm.. Mr. F... I've lost you.

Wednesday, May 30, 2012

Cat Nap

Gi melawat adik dekat KMJ. Biasalah, budak 1st time masuk kolej. Memang *ttutt*.. Hahaha. Tapi best jugak sebab dapat lepak dengan dia. Aku g dengan kakak aku berdua jer. Naik bas yang tak berapa nak lawa. Hahaha. Then stay dekat bilik Ain classmate kakak aku tapi sebaya aku. Hee.. Benda biasa terjadi dekat KMJ kan? Eh, lupa lak. Continue cite>> Then kat saner memang lepaks je, takyah buat kerja rumah. Ahaks.


Time tengah dinner dengan Ain & Akak, tetiba jer si Oren ni datang dekat kita orang and landing dekat kaki Ain. Badan dia menggigil, so kita orang expect dia nak dekat dengan benda yang hangat. Sebab tu dia duduk atas kaki Ain. Bila Ain dah g jer. Dia duduk atas kaki aku pulak. Tapi sebab an deria aku sangat tajam. Aku geli~ Habis aku gelak jer. Sampai lar Ain jauhkan dari aku. Hahaha. Deria gelak aku memang bagus lar. Hee~

Thursday, April 26, 2012

LastDay Here

Last day with roommates


Last day dekat KMJ dengan terpaksa menghadapi last paper iaitu paper Chemistry. Haisyo. Main-main sentiasa. Macam tak fikir study jer dah.

MS07
 Then tepat pukul 4.30 semua berlari keluar dewan & cakap 'Last payper payper~'... Hahaha. Kelakar gler. Sangat excited. Tapi yang tak bestnya ada sesi luahan perasaan pulak. Haisyo. Kelakar jep. ^^

Wednesday, April 25, 2012

Mari Bezakan

Serupa tapi Tak Sama
Produk: Cocoro.
Jenama: Julie's.
Harga: RM4++
Komen: Keras, Tak cukup manis, Tak rase isi dalam.

Produk: Munchini.
Jenama: Munchy's
Harga: RM2.90
Komen: Rasa lemak, Lembut (Nyum~), Manis, Isi dalam sangat tasty.

Well, dari keduanya aku pilih Munchini sebab sangat sedap, manis. Rasanya yang lembut & rapuh. Isi yang sangat banyak & berlemak. Harga pun tak mahal. Tapi berkualiti. I like~

Wednesday, April 18, 2012

ADayWith Roommates ♥

Laila berusaha pegang kucing
Kereta KMJ
Blok kami
Sini pun boleh

Blok A (Lelaki)




Logo KMJ

Kenangan bersama roommates waktu exam week. Hee. Sangat seronoks sebab jejalan dekat belakang blok lelaki. Sekali kena kacau da~
Ntah pape jer. Ada ke patut kacau orang. Ce takyah kacau. Haisyo. Kalau boleh nak jalan keluar KMJ, tapi rules tetap rules kan? Jalan kat dalam pun okay jugak. =D


Tuesday, April 17, 2012

hero-to-zero

IN A COMPLETE
SILENT MODE

P/s: I'm facing my final exam, so I got very busy. Sorry for not posting anything guys

Friday, April 06, 2012

Ceramah Perdana

Suci Jer Telekung Tu~
Salam 'alaik.
Ni lar roommates ku masa time ceramah perdana. Kita orang selalu pakat sebilik. Sebab tu sangat erat jer. Saya sayang mereka. Btw, ni roommates baru. My ex-roommates takder. Namanya Hanini. Orang yang tomboy sikit. Hee. Tapi sangat comel. Suka peluk dia. *Excited*

Nampak suci tak semua? Hahaha. Kami memang sweet~

Sunday, March 18, 2012

Annual Dinner

Make Over
First annual dinner aku & aku pakai t'sangat lar simple. Tudung Simpang Aalia, Baju Blaus Short Aalia, Seluar Slim Fit, Coat & Sandal. It just a simple me. Seronoks sangat. Makan dengan budak MS03 yang 'sweet' tu. Hahaha. Then main tukar-tukar hadiah. Classic gtu. Aku bagi dekat girl yang d'panggil Shira.Bagi Stokin, Pendrive 4GB & a Card. Nak tengok? Opss...soe, aku lupa nak amik gambar. Lepas dah balut baru t'igt. So, sedih~

Well, dah panjang menulis baru aku t'igt nak kenal an girl dua orang yang cute tu. Hee. That's my roommates. Yang ayu bershawl polka-dot merah tu namanya Laila & yang sempoi bershawl hitam tu namanya Hamizah. They are so cute & lovely. Aku un dapat ikut kepala diorang. Ahaks. *Wink*


 

Wednesday, February 08, 2012

Westlife Fever by Nur Hamizah

Mark Feehily, Shane Fillan, Kian Egan, Nicky Byrne, Brian McFadden...

All fantastic lads, who 'Change the World' as 'World of Our Own'. It became such a 'Beautiful World' when they said you are their 'My Girl'. Although sometimes you can also become their 'Bad Girl' but as an 'Uptown Girl' our band are 'Unbreakable'. 'I'm already there' is their favourite phrase when you ask them when they will come 'Home'. When you going through 'Total Eclipse of the Heart', Westlife will be your 'Lighthouse'. Sometimes, they will ask, 'What Makes a Man', the answer is completely simple, just say to them, it is 'More Than Words' for 'I Lay My Love on You'. 'What About Now?' as their might ask. It all about 'Us Against the World'. Don't worry if we are 'Fool Again', but remember, every 'Moment' that you are the 'Queen of My Heart'. 'My Love' Westlife, you guys have made your fans 'Flying Without Wings' because 'Every Little Things You Do' have gave us such a great memories. 'I'll be Loving You Forever' 'Like a Rose'. 'No Matter What', as their 'Imaginary Diva', 'You Will See Friendship, but I See Lover'. 'Now and Forever' Westlife will be 'Pictures in My Head' and 'The Easy Way' to 'Catch My Breath' when there around, just say 'Hey Whatever' to those jealousy. 'Have You Ever' imagine Mark Feehily confess to you that 'Its You' 'Until The End of Time', and if 'I Let You Go' Mark, 'I Do' anything to 'Fly Me to the Moon' and 'Miss You Nights'. So, just 'Close Your Eyes' and it will be you forever.

Email her for more info: NuR HaMiZaH

This above story is written by Nur Hamizah Bt. Hamid who is a BIG FANS of WESLIFE. And I am her room-mate who really like one of the song that Westlife sing which is the 'Beautiful World'.

Reports by, 

Saturday, February 04, 2012

Mantapkan Sahsiah

Hari ni ada program pemantapan sahsiah. Hari yg k'brapa, jgn d'tny. Hehe. Sebab sy xikut full pun. But then, lepas dah ikut tu rasa best lah jugak. I have my own new groups & got two fasi who in charge & got to know new friends. I start taking picture at 5 pm. Because of thinking that I might update my blog. Hehe.

menanti ketua
This is the time where me & my both friend [rehan, aini] wait for our leader, zul. Ktorg main game tutup mata, jadi buta jap. Zul as our guider. Mmglah sgt bestkan. Tapi... there's a lot of thing happen during the game. Wuuaaaaa... Tak nak cerita. Malu pun ada. Huu.


Tuesday, January 24, 2012

Pulau Tioman: last day

This is our last day. Mmg rasa mcm xnk balik. Tapi...nak buat mcm mane, xblh lame lame kat sini, t ups t'gadai. Haha. Wlupun dah 2kali g sini tp tetap rase tak bosan. B'baloi ade r. Sayang keluarga saya...

ombak yg sgt kuat

Monday, January 23, 2012

Pulau Tioman: 2nd day

The next day, we woke up at 6 a.m. Than have our breakfast at 7++ a.m. Haha. Awal gile. Sampai an tak de group len pn join ktorg. But it was fun. Dapat amik bnyk bnyk tnpa segan silu. Ngee~

Nasi Lemak yg Sedap!!!

Sunday, January 22, 2012

Pulau Tioman: 1st day

This is my 2nd trip to Tioman, but my 1st trip to Tioman with my only brother *wink. Hehe. Nice one. Well I built a timeline through the picture & I know the picture is not so nice sebab hp punya kamera je, mmg patut pun kannnnn........ Haha. Belum ada donation lagi untuk beli DSLR or Nikon GX1 or Conan D600. Ngee~

Otw to Mersing

Friday, January 20, 2012

perKAHWINAN MiTHaLi

Ok. Ape niyh? Ok xthu nk type ape. Just promoting. Weeeeeeeeell. Sy g cni td. Then jgn tny ap ap pd sy sbb sy xfokus. Hm.. Just teman kan seorg kwn. *wink. Hehe. Ap yg sy igt lah kan....
"Jika seorg wali mengahwinkan anakny dgn seorg lelaki fasik, maka dia ibarat memutuskan ikatan sillaturrahim dgn anaknya"
Takut seyh. Hoping that I'm not married to someone yg hanya b'pura-pura ISLAM. Huhu...
'Peliharalah aku ya Allah & hambaMu yg lain-lain'
Then, every boys or girls, they should find their half with this 4criteria:
  1. Agama
  2. Keturunan
  3. Harta
  4. Rupa Paras
So, as you can see... Be sure to choose wisely because this is about taking care of someone till death. *wink


Thursday, January 19, 2012

Night b4 DaWN..

gambar tak berapa jelas
Haha. Wondering x knp sy letak gmb niyh? Dah lah xjelas. Lg nak letak. Well, it is the best picture I can snap. Nmpk an kain baju t'gantung tu? How sweet kan? Mcm dah pakat nak sidai ramai ramai. Haha. Xperlu pakat pon mmg dah 1 kepala. Sbbnya.....

Esok nk balik.. Haha. CNY holiday utk Matrik'ians. For a WEEK only. N it is considering as STUDY WEEK. Naik cuti terus exam lah kan. Mmg x lah kan.. Hehe. But its worth it the way we got the holiday. For sure lah dpt relak ckit. Hope fully not to relax.