e-MaiL Me t00 F0LL0w

F0LL0w Me

Please CLICK =D

WhoAmI?

My photo
bLue LaND, DaRk skY, Malaysia
my LIFE is upside down looking for Mr.down side-up.

WELCOME

Salam'alaik,
Thank you for viewing my humble blog. I hope you can find something useful here. May Allah bless you.
p/s: d'larang m'rosakkan blog ini ^^
L0ve,
Nur Athirah Nabilah Omar

Sunday, January 22, 2012

Pulau Tioman: 1st day

This is my 2nd trip to Tioman, but my 1st trip to Tioman with my only brother *wink. Hehe. Nice one. Well I built a timeline through the picture & I know the picture is not so nice sebab hp punya kamera je, mmg patut pun kannnnn........ Haha. Belum ada donation lagi untuk beli DSLR or Nikon GX1 or Conan D600. Ngee~

Otw to Mersing
Kami-kami bangun s'awal 4.30 untuk bertolak ke UiTM Bandaraya untuk amik kakak ku yg baru balik dari trip ke Terengganu [xcikan...??] Then, bertolaklah ke Mersing. Tepat azan subuh je dah ada 2jam lg je jarak dgn Jeti Mersing tu. So, sempat b'henti solat dekat s'buah kg, I means Surau yg ada kat situ.

Menanti Tiket
S'tibanya d'jeti, abi parking kereta & g amik tiket. Yeay!! Ok, waktu tu je excited. Oo. Sy lupa nak perkenalkan... Itu abg saya....!! Haha..excited :p

Dalam Feri
Masa ni nak Otw ke Pulau Tioman. N sy xdpt nk snap picture bnyk sgt lah. Sebab ada mabuk laut [kesiaaaaaannnnn...] Apalagi an nk buat, tidur lah kita..........!!!

Tiba d'Jeti
Kemudian kami tiba d'jeti Kg. Genting & t'sgtlah lambat. Sebab....... Feri tiba tiba enjinnya mati tengah tengah laut & semua dah jadi 'panic' & saya masih kekal tidur. Ngee~

Makan Sarapan+Tengahari sebenarnya
Selepas b'penatan, isi perut dulu. Lapar lah kan dari pagi tak makan. Hehe. Lepas tu semua masuk bilik terus tidur. Kami book 3bilik. 2bilik ada 3katil & utk 3org. Lagi satu bilik utk parents.

Lepak pd waktu Petang

D'tepi Pantai
 Pukul 4.30 ptg, saje nak bersiar siar keliling kg ni. Then hanya 5org je yg dpt join. Abg, Kakak, Mak, Adik & sy. Hehe. Lepak tepi pantai. Seghoooooooooonokkkkkkkkkkk....

Suasana lepas maghrib

Dinner
Lepas dah penat tu balik bilik & bersiap untuk g dinner. Mmg dinner betul betul lepas maghrib. Cantik sangat pemandangan klw tgk tanpa camera :p [Subhanallah..]. Hehe. Makanan dinner sgt lah sedap. Ad my fav food... *thumbs up

Shopping!!!
Dah dinner kita shopping lah yok. Hehe. wat hbis duit je. Then, sambung cite esok pulak....
To Be Continued...............

love,


No comments: