e-MaiL Me t00 F0LL0w

F0LL0w Me

Please CLICK =D

WhoAmI?

My photo
bLue LaND, DaRk skY, Malaysia
my LIFE is upside down looking for Mr.down side-up.

WELCOME

Salam'alaik,
Thank you for viewing my humble blog. I hope you can find something useful here. May Allah bless you.
p/s: d'larang m'rosakkan blog ini ^^
L0ve,
Nur Athirah Nabilah Omar

Friday, July 13, 2012

My First Dessert

Honey-star Milk With Ice Cream & Green Tea Ice

Nyum..Nyum..Nyum.. Deliciouso
Well. This is my first homemade dessert yang semua 'kot' boleh buat. I think so. Tapi kalau yang tak reti tu, tak pe lar. Jangan cuba. Kang kalau tak jadi kang korang nyesal lak an. Hahaha. Actualy dessert. Tapi aku t'buat makan pagi lak. Hahaha. As my breakfast. Maklum lar Honey Star kan....

Just add an Ice cream. Nyum~ The buttescotch one. Ummmh! Yummy! So after making this. I put it in a freezer for about 2hours. So this will call as my lunch. Hahaha. Weird right? Then I make an Ice Green Tea. Lipton tea. Wow!! Awesome right. Hee. All in a nice lunch set. Even it just for the dessert. I think its alright to serve when you're tired.

p/s: TRY it for yourself. ♥~


Tuesday, July 10, 2012

Soalan Buat Bakal Suami

Yosh! Dapat agak tak aku nak tulis apa? *tengok tajuk pun dah thu* Hahaha. Confirm lar dapat an. Bukan nak tulis surat. tapi untuk prepare an 'sedikit' soalan buat bakal suami tercinta. Hahaha. Mungkin macam banyak songel jer an nak tanya soalan b'bnyk. Tapi nak buat macam mana. Aku nak jugak lelaki t'baik' untuk jadi IMAM aku nanti. Tapi kena ingat r kalau:



Hahaha. Serius. Aku ni jenis kalau orang layan aku baik, aku pon baik lar dengan orang tu. Kan?
SO! Ni soalannya:
  1. Pandai baca Al-Quraan tak?
  2. Kalau reti baca, hafal surah apa?
  3. Selalu bangun subuh pukul berapa?
  4. Selalu tidur pukul berapa?
  5. Reti masak tak?
  6. Kalau reti masak, masak apa awak reti?
  7. Awak suka haiwan apa?
  8. Awak suka marah-marah tak?
  9. .... *okay aku dah lupa soalan seterusnya*
Harapnya orang yang datang minang aku t jawab dengan jujur je dah lar. Kalau tak memang aku kena lar buat TEST dulu. Kan?

Monday, July 09, 2012

Khas Buat Bakal Suami

 Apa-apa pun saya akan sayang siapa pun lelaki yang dah SAH jadi SUAMI saya. Sebab saya tahu dia ANUGERAH Allah yang paling SWEET
Saya akan sayang suami saya ketat-ketat

Sekarang ni, banyak dah lelaki-lelaki budiman menulis Surat Buat Bakal Isteri seakan-akan mengharapkan si perempuan bertuah tu baca (jika awk bace, tlg aggp ia utk awk as bakal suami sy tw XP). Ahaks. Ofcos lar ramai giler kot baca kalau dah tulis dekat blog. T'papang-papang cam tu. Then ramai lar yang mula jatuh hati & so on. Dah ramai tu, memang boleh buat kelab peminat dah.

So, Aku t'pikir gak nak buat. Cuma aku ni jenis tak suka r bagi thu tak semena-mena apa yang aku suka or tak suka. Dah macam demand sangat jer. Setakat ni pon, aku belum jumpa perempuan yang tulis surat untuk bakal suami dia. Hm... Ada ke tak ek? Kalau ada t aku nak tengok lar. Macam best jek. Anyone boleh tolong promote kat aku tak kalau ada? Hahaha.

Well. This is something for you my husband:-
Boleh ker kalau mintak mcm ni?

Sunday, July 08, 2012

Last Day (MISDC)


Saat-saat Final English, SMI Hidayah Vs Junied memang best. So, as runner english yang d'iktiraf. Kerja pertama kami ialah jadi penjaga pintu & bagi doorgift dekat budak-budak. Hahaha. Comel sgt. Tapi doorgift tu lagi comel sebab diorang dapat alat tulis & Al-Mathurat warna pink. Jadi, kami-kami sangat suka-suki.


Waktu menyaksikan Final Debat English, memang best dapat duduk depan. =D
Final Debat BM, memang busy sangat. Ada jer kerja datang.

All of warga Hidayah, JB =D

Batch 12 yang turut hadir. Kan?

Wednesday, July 04, 2012

First Day (MISDC)


12.45a.m.:-
Naik bas. Tak ramai pun dalam bas tu. Boleh jer kalau nak duduk mana-mana. Nadiah & Najihah duduk sit sorang. Hamizah & Aminah sit together, Saya lak dgn Aliya. Borak-borak sikit, terus tidur. Tak an nak stay pulak selama 4jam.

4.45a.m.:-
Sesamapi jer terus g surau. Letak barang-barang. Peh. Ngantok giler. Lapar pulak tu. Ktorang (except Aliya & Gha) g makan dekat 7E. Maggi lar pagi-pagi ni, tak an Nasi Kerabu lak.

6.00a.m.:-
Terus amik KTM ker KL Central. Mmg pagi buta cam tu ramai jer dah ada yang menunggu dkat stesen. Ktorg naik dkat coach perempuan. So, agak jakun gtu. Hahaha....Sesampai jer dekat KL Central amik LRT ke Dato' Keramat. Tapi patutnya ke Damai, cuma sebab kepala lain-lain, ngaku kalah je lar aku. Haish~

7.45a.m.:-
Sampai dah dekat stesen Dato' Keramat. Paling lawak, tahan teksi, tapi takde yang sudi (mungkin sebab nampak ktorg bwk bagasi segala). Then naik bas U023 utk ke UTM, KL. Sampai sudah. T'paksa angkat beg yang berat tu ke arah MJIIT.

8.00a.m.:-
Lepak dekat masjid, siap tinggal an beg kat situ lg. Then g beli makan. Lepas makan & baring-baring. Tiba saat taklimat dekat MJIIT. Ramai betul rupanya yang jadi runner. N mostly yang dengan aku tu runner english. Seronok r. Except ada 4orang lelaki yang join sekali.

After semua-semua ni, memang best gler r pengalaman sepanjang dekat sana.
To Be Continue....