e-MaiL Me t00 F0LL0w

F0LL0w Me

Please CLICK =D

WhoAmI?

My photo
bLue LaND, DaRk skY, Malaysia
my LIFE is upside down looking for Mr.down side-up.

WELCOME

Salam'alaik,
Thank you for viewing my humble blog. I hope you can find something useful here. May Allah bless you.
p/s: d'larang m'rosakkan blog ini ^^
L0ve,
Nur Athirah Nabilah Omar

Thursday, October 24, 2013

Lamaran ditolak









*speechless*
I really don't know what to write. It just gonna be a silence post ever. Oh. I'm so speechless to read all your confession.

Thursday, October 17, 2013

Ini kisah 16.9

16.09.2013 - tarikh kepulangan aku ke Mesir. Berat hati melangkah pergi tapi apa kan daya, "pengorbanan itu indah" ... Biar susah dahulu demi mencapai impian menunai hasrat. Moga di permudahkan perjuangan kali ini. Hoho. Touchimg-2 lak. Hee. Pray for me to be a doctor. :3

Tuesday, April 09, 2013

Mana datang dulu?

*FLASHBACK*

"Mm.. Keliru lar. QDP (Quranic Doctor Professional: Program Tahfiz di Mesir) tu start bila sebenarnya? Malam sabtu ke malam jumaat?"

"Patutnya malam jumaat. Tapi tukar malam sabtu."

"Eh? Hari tu yang akak g Tanta tu malam sabtu jugak kan? Last week pun malam sabtu jugak kan? Apa bezanya?"

"Erm *berfikir* Ha! kalau jumaat malam nya tu sabtu ea? Ke?"

"Aah lar."

"Jap, mana datang dulu? Malam ke siang?"

"Malam lar datang dulu. Kan?"

"Kenapa pulak?"

"Sebab.. Mana wujud dulu? Islam ke barat?"

"Err.. Hmm... *diam terfikir*"

Teringat saat berjalan bersama classmate. Figure things out together. Sangat sweet actually. :3 Akhirnya terdiam sesama sampai la kami berpisah di simpang menghala ke rumah masing-2. So? Kitaorang masih tak dapat jawapannya dan masih mencari. Anda?


Monday, April 08, 2013

I lost, when You lose

*FLASHBACK*
  
"Kak Nab serius ke dengan S tu? Jangan lar Kak Nab."

"Kenapa?"

"Ntah lar. ktorg rasa tak sedap hati *muka tak suka*"

Tentang kisah kita, aku tak pernah bagi tahu sesiapa. Tapi, bila aku dekat dengan dia, semua orang tak bagi. Aku pelik. Jadi aku diamkan semua yang aku rasa. Dari S, dari kawan-2 aku. Aku sembunyikan semuanya. Sebab nak jaga hati semua.

Belah pihak S, aku terus rapat dengan dia. Takde tanda-2 aku nak melangkah jao dari dia pun. Sebab aku sedang cuba terima kelemahan dia. Jadi aku tak kesah apa kawan-2 aku cakap. Dan aku diamkan dari kawan-2 aku tentang dia.

Belah pihak kawan-2 aku, bila diorang tanya. Aku nafikan lar habis-2. Aku cakap r apa yang patut aku cakap, asal diorg tak tahu pasal aku & S. Tapi. Aku tahu diorang tahu. Makin lama diorang agak support aku. Nampak sgt kan? - Kawan, buruk mana pun kawan tu, akan tetap jadi kawan-


BUT ..........
One day .............................................
Dia marah aku sebab aku tipu. Tak sangka pulak cara gurauan aku tu dia tak boleh terima. Agak sentap sebenarnya, tapi bila aku fikir semula. Aku tersenyum jer. Sebab dia lain dari yang lain. Dari tu aku mula rasa suka.

Tapi ...............
Semua tu dah terlambat buat aku. Dia dah pun give up dengan aku. Tanpa aku sedar, aku suka dia tanpa perancangan pun. Dan since then aku terus sakit kan hati dia. Biar dia benci aku. Biar nanti tak lar aku rasa sakit sangat kan? :'( 'padan muka aku..'

Now. It is ......................................................
THE END



P/s: I LOVE YOU S.
So, buat masa ni menjauhi dia. 2bulan kenal, belum lebih 6bulan lagi. Maksudnya, aku tak sempat kenal dia lagi. :'/

Sunday, April 07, 2013

I found, when You find

*FLASHBACK*

"Kenal tak S? Dia matrik johor jugak."

"Yke? *ecxcited* Dia kelas mana?"

"Tak tahu lar, tak tanya."

Dengan excitednya, aku search kat facebook. Keluar lar nama ye. :O 'betul lar budak Matrik lar' *terus add* .. *beep* ada notif -S accept your friend request-

*ping* "Hey, thnx"

S tegur aku dulu lepas dia approve. :O *bertambah excited* 'serius r dia ni, peramah ke ape...'
Aku ingat lagi, 1 Februari 2013, pukul 5 pagi (Msia) = 11 mlm (Mesir). Macam tak percaya actually. Sebab tak pernah kalau aku add orang, then orang approve yang tegur. Biasanya aku yang tegur. Yelar, dah aku add orang kan...

Perbualan tu berlanjutan lar sampai aku kena guna dia jadi Musyrif. Actually boleh je cari orang lain, tapi sebab aku teringin nak jumpan dia. Tak tahu kenapa, excited terlebih mungkin.Tarikh yang sama tu aku call dia mintak jadi Musyrif. Awal-2 tu aku call, tapi saje je buat cm yang call tu bukan aku. XD Nakal an? Tak seno-oh perangai. Then sebelum gerak tu aku bagi tahu lar dia, saje nyakat. Dia un jadi lar Musyrif malam tu.

Tiba, the next chat dengan dia. Dia bagi tahu something. :O *terkejut* 'serius ke ni? Baru je kot dia jumpa tadi.'

Dia luah an something kat aku. >///< *malu gile, first time lar..* 'kena cuba terima kelemahan dia lar lepas ni. YOSH!'

So, every little things become a memories. A sweet memories for me. I felt more secured. Cause each time I walk, there is you.

BUT .....
one day ...................................

P/S untuk S : saya masih cuba habiskan artikel yang awak bagi tu, pasal dispensary. Sorry lambat. :/



Wednesday, February 06, 2013

A gift from L0ve

Blueberry Cheese Cake :D
A little gift from someone special. Eheemm.. *type sendiri..lepas tu segan semdiri* Dush.dush. Hmm. Okay. Back to the story. Someone bagi saya kek hari ni. Seawal pagi orang tu call, dalam keadaan ke'demam'an ku gagahkan jua mengangkat fon. *aiceh..skema pulok -.-"* Time angkat tu tibe jer orang tu offer kek. *Oomai-2. Serius terkejut* Of cos lar nak kalau dah ade orang offer. XD
 "PENANTIAN itu suatu PENYEKSAAN"
Tapi tak tahu kenapa penantian kali ni sangat indah. Err.. *abaikan.* Tapi disebabkan dia ada hal, so sampai ke malam baru dapat keknya. AwesOme bila dapat kek. Nampak tak aku excited. >///< *tiba jer nak excited sgt ni knp. Doyai*

Kek tu sangat sedap. Balik rumah terus nak makan an. *nampak tak excitednya ca ne*

Note: Well. to tell you the truth, I really don't know why I just randomly smile when you're not around. You're just standing there and I just can't stop smiling. Seeing you just once a day makes my day. I guess I'm just in love with you.
*type-2 sambil dengar lagu little things >///<*

Monday, February 04, 2013

Jaulah 2 Zagazig

Bertolak seawal pagi ke Zagazig. Tak lar awal pun. Terbangun lambat actually. *bangun kul 7.30* dah tu nak bertolak kul 9. *last-2 bertolak kul 10* Then mengantuk sangat. Aku tidur lar dalam tremco ( sejenis van ) . Sampai-2 jer dah ada org sambut. *awesOme giler*

So, sini aku nak citer by photo jer. *sebab tak mood J2Z ni dah habis* Domo yer lihat gambar-2 yang tak bnyk ni.
G FUNFAIR with diorg. Time ni tgh atas ferris wheel. Seram >w<

Both gambar ni dekat kedai 'Asir ( jus ). Banyak minum jus je at sini. Kehausan selepas berjalan seharian. *bajet jer.. xP* My favorite Jus limau-mint tu *yang warna hijau*
 
Time terkandas tengah-2 jalan time OTW nak balik Cairo

Di kolej mereka. AwesOme sangat sebab tour guidenya baik-2 belaka
 Note: Bab kena cerita macam jurnal ni. Aku mmg tak reti. XD soe..

Sunday, February 03, 2013

in LOVE maybe

Time past by everyday. A lot of things happen to me. To my heart actually. *bajet speaking lak* Well, sebenarnya lar kan ... Nak cakap ... Yang ... Aku ni ... Dah .. Jatuh hati .... Dekat ... Mmmm .... *annoying tak rase bila aku type gni? mcm mnx penampo kan!?* Ahahaha. Gurau jer. Takde un. Tajuk macam gempak an. XD

Okay-2. Back to reality (BTR). Actually nak habak mai pasal tadi untuk ke tiga kalinya aku ke 44th International Book Fair dekat Cairo ni. *Oomai! Tak puas-2 lagi ke g sane* Tak an pernah puas!! Buku kot. The awesome thing EVER *kau dah kenapa? dush.dush*

So. BTR again. Nak cerita lar kan. Nak ke sana. Date with someone, but end up go out with someone else. *kecewa T.T* Tapi ape pon "Perancangan Allah yang terhebat".. Ehemm.. Abaikan. Err.. Keluar dengan eX-schoolmate dulu *dah ade 'ex' nak letak 'dulu' lagi* with kakaknya. *Ohsem-2*. Mereka bwk sy g booth IM. Banyak sangat buku in Arabic. Dah rasa dissappointed sangat sebab aku nak gak baca. Lagi banyak cerita awesOme kot. Then mungkin sebab muka excited aku lar kot last-2 diorang hadiahkan buku *eh? ke aku yang muke tak malu cakap "NAK"* -.-"

Sorg bagi satu buku. Cukup dua buku kena khatam
Dah dapat hadiah buku kan. Hadiah tu pulak salah satu benda yang kita suka pulak uh. Memang happy gile *tapi tak gile lagi* Macam nak lompat-2 ibarat budak kecik dapat mainan jer time tu.. *Oomai-2!? doktor ke ni?* Alo.. Bukan selalukan dapat hadiah buku. Mostly kena beli sendiri. Like THIS :-
Penat USHA-2. Akhirnya ia menjadi pilihan hati
After all. Mmg nak kena beli jugak lar kan. Sebab FITRAH, tak an kita dapat apa yang kita nak. XD *bajet dah ni. true story lar tapi* And then ada lar terjumpa lak buku ni.

Ternampak pulak tulisan besar tu
Excited lagi lepas nampak buku ni. Nak jer beli. Tapi bab duit kena fikir dulu. So, tak jadi lar nak beli. *buku yang mane lar kan aku dok borak ni* Ehemm.. Bukan buku yang ada word besar 'HUSBAND' tu, yang ade word besar 'MUSIC' *saje nak besarkan word tu ><* Ahaha. Mgkn akan ku beli buku tulisan besar tu untuk bakal suami nanti. Mana tahu kan. Dah ade cadangan nak g book fair tu lagi nanti. XD

Mood: Hari ni kecewa → excited → cuak  → gelisah  → happy → berbunga ceria → sedih *aku rasa aku dah gile* :O


Saturday, February 02, 2013

معرض الكتاب

44th International Book Fair ( in Arabic book fair is معرض الكتاب ) in Cairo right now  till 5th February. So.. Today. I go there with my Ex-Neighbours a.k.a. (as known as) Classmates.. Fun & awesome day I guest. We went to some sort of booth full of English Novel. Oomai-2!! Sound awesome right? *awesome lar utk org yg suka buku mcm aku ni*

Well, there are some books that I would love to read if I got money & permission to buy.. =D

Tepat kena arah muka aku. Cuma bezanya. I like him, someone like me. But that is the old story. Maybe I will find someone who like me like I do to him.. XD
A book about friendship. How a girl met another friend, but she already had a friend. A decision to make...
Don't judge a GIRL by her COVER. So, please don't judge me.

 Both book from the same author kan.. Genre dia Crime Fiction. One of my favorite genre.. So, I thought of buyying it but end up let it go. Sedih.. *You don't always get what you want*

Lastly, a book speacial for my SNOW, wish to know more about CAT actually

Saya suka sangat buku. Bila dalam bookstore or book fair mane-2 an, saya tak kesah un nak duduk buang masa lame-2 dalam tu *I mean takde la literally duduk an..* Serius ni, bila sedih, buku lar pengubat lara *aiceh*

Ala.. Lagi pun an dalam Islam sendiri menyarankan memBACA ni. And I heard "Bangsa memBACA bangsa berjaya" kan? *bajet je aku nih.. puih-3!!*

A little bit of me. XD
Note: G je book fair ni, tapi tak beli pun. sedih. mengharapkan ade org bagi hadiah buku je lar... Sob.Sob

Thursday, January 31, 2013

Kaherah or Cairo

Allo *gaya orang arab* Eee.. Bukan nganjing ea. Hii. Lama dah tak post entry kat blog sendiri. Asyik baca blog orang jer. Actually. Nano ni bukan writer okay. I mean. Jenis tak suka menulis. So nak mengharapkan blog sentiasa di update. Haish... Berzaman kot. Dah berbulan tinggal. Berhabuk dah gamaknyer .. Fuhh *tiup-2 habuk* ..

So.. The main point is. Banyak sangat benda weh nak cerita. Tapi tak reti nak bercerita. Nak menaip pun ape lar lagi. Sekarang saya beralaih ke Instagram. Yelar an. Reti bercerita by gambar je. Nak wt guane.. 

My Instagram:
NA_NOMORE (nabilah omar)

Tapi sometimes tak jugak terupdate dekat instagram. Al-maklum lar, WiFi kat rumah sendiri takde lagi. Rumah member je ade. Tak dapat nak selalu post gambar. Mgkn lar kan kalau nak ikut perkembangan boleh follow dekat Twitter.. Segala perkembangan harian contohnya event or feelings or life.. Boleh lar thu. N korg boleh r nak tegur-2 dekat situ..

My Twitter:
@Na_NoMore (TheOwnerOf Snow)

Well after all.. Blog bukan lar tempat selalu saya lepak. Macam Hencek Haikal or Eijat Abdullah selalu buat. Diorg mmg rajin kot nak post segala macam dekat blog. For me. I think writing in a long phrase is not my occupation. Well.. A doctor like me. Is not a TYPICAL DOCTOR maybe..:PPP

P/s: Sorry to all my readers, saya tak rajin update untuk anda *bajet ade readers setia jer*