e-MaiL Me t00 F0LL0w

F0LL0w Me

Please CLICK =D

WhoAmI?

My photo
bLue LaND, DaRk skY, Malaysia
my LIFE is upside down looking for Mr.down side-up.

WELCOME

Salam'alaik,
Thank you for viewing my humble blog. I hope you can find something useful here. May Allah bless you.
p/s: d'larang m'rosakkan blog ini ^^
L0ve,
Nur Athirah Nabilah Omar

Wednesday, February 06, 2013

A gift from L0ve

Blueberry Cheese Cake :D
A little gift from someone special. Eheemm.. *type sendiri..lepas tu segan semdiri* Dush.dush. Hmm. Okay. Back to the story. Someone bagi saya kek hari ni. Seawal pagi orang tu call, dalam keadaan ke'demam'an ku gagahkan jua mengangkat fon. *aiceh..skema pulok -.-"* Time angkat tu tibe jer orang tu offer kek. *Oomai-2. Serius terkejut* Of cos lar nak kalau dah ade orang offer. XD
 "PENANTIAN itu suatu PENYEKSAAN"
Tapi tak tahu kenapa penantian kali ni sangat indah. Err.. *abaikan.* Tapi disebabkan dia ada hal, so sampai ke malam baru dapat keknya. AwesOme bila dapat kek. Nampak tak aku excited. >///< *tiba jer nak excited sgt ni knp. Doyai*

Kek tu sangat sedap. Balik rumah terus nak makan an. *nampak tak excitednya ca ne*

Note: Well. to tell you the truth, I really don't know why I just randomly smile when you're not around. You're just standing there and I just can't stop smiling. Seeing you just once a day makes my day. I guess I'm just in love with you.
*type-2 sambil dengar lagu little things >///<*

Monday, February 04, 2013

Jaulah 2 Zagazig

Bertolak seawal pagi ke Zagazig. Tak lar awal pun. Terbangun lambat actually. *bangun kul 7.30* dah tu nak bertolak kul 9. *last-2 bertolak kul 10* Then mengantuk sangat. Aku tidur lar dalam tremco ( sejenis van ) . Sampai-2 jer dah ada org sambut. *awesOme giler*

So, sini aku nak citer by photo jer. *sebab tak mood J2Z ni dah habis* Domo yer lihat gambar-2 yang tak bnyk ni.
G FUNFAIR with diorg. Time ni tgh atas ferris wheel. Seram >w<

Both gambar ni dekat kedai 'Asir ( jus ). Banyak minum jus je at sini. Kehausan selepas berjalan seharian. *bajet jer.. xP* My favorite Jus limau-mint tu *yang warna hijau*
 
Time terkandas tengah-2 jalan time OTW nak balik Cairo

Di kolej mereka. AwesOme sangat sebab tour guidenya baik-2 belaka
 Note: Bab kena cerita macam jurnal ni. Aku mmg tak reti. XD soe..

Sunday, February 03, 2013

in LOVE maybe

Time past by everyday. A lot of things happen to me. To my heart actually. *bajet speaking lak* Well, sebenarnya lar kan ... Nak cakap ... Yang ... Aku ni ... Dah .. Jatuh hati .... Dekat ... Mmmm .... *annoying tak rase bila aku type gni? mcm mnx penampo kan!?* Ahahaha. Gurau jer. Takde un. Tajuk macam gempak an. XD

Okay-2. Back to reality (BTR). Actually nak habak mai pasal tadi untuk ke tiga kalinya aku ke 44th International Book Fair dekat Cairo ni. *Oomai! Tak puas-2 lagi ke g sane* Tak an pernah puas!! Buku kot. The awesome thing EVER *kau dah kenapa? dush.dush*

So. BTR again. Nak cerita lar kan. Nak ke sana. Date with someone, but end up go out with someone else. *kecewa T.T* Tapi ape pon "Perancangan Allah yang terhebat".. Ehemm.. Abaikan. Err.. Keluar dengan eX-schoolmate dulu *dah ade 'ex' nak letak 'dulu' lagi* with kakaknya. *Ohsem-2*. Mereka bwk sy g booth IM. Banyak sangat buku in Arabic. Dah rasa dissappointed sangat sebab aku nak gak baca. Lagi banyak cerita awesOme kot. Then mungkin sebab muka excited aku lar kot last-2 diorang hadiahkan buku *eh? ke aku yang muke tak malu cakap "NAK"* -.-"

Sorg bagi satu buku. Cukup dua buku kena khatam
Dah dapat hadiah buku kan. Hadiah tu pulak salah satu benda yang kita suka pulak uh. Memang happy gile *tapi tak gile lagi* Macam nak lompat-2 ibarat budak kecik dapat mainan jer time tu.. *Oomai-2!? doktor ke ni?* Alo.. Bukan selalukan dapat hadiah buku. Mostly kena beli sendiri. Like THIS :-
Penat USHA-2. Akhirnya ia menjadi pilihan hati
After all. Mmg nak kena beli jugak lar kan. Sebab FITRAH, tak an kita dapat apa yang kita nak. XD *bajet dah ni. true story lar tapi* And then ada lar terjumpa lak buku ni.

Ternampak pulak tulisan besar tu
Excited lagi lepas nampak buku ni. Nak jer beli. Tapi bab duit kena fikir dulu. So, tak jadi lar nak beli. *buku yang mane lar kan aku dok borak ni* Ehemm.. Bukan buku yang ada word besar 'HUSBAND' tu, yang ade word besar 'MUSIC' *saje nak besarkan word tu ><* Ahaha. Mgkn akan ku beli buku tulisan besar tu untuk bakal suami nanti. Mana tahu kan. Dah ade cadangan nak g book fair tu lagi nanti. XD

Mood: Hari ni kecewa → excited → cuak  → gelisah  → happy → berbunga ceria → sedih *aku rasa aku dah gile* :O


Saturday, February 02, 2013

معرض الكتاب

44th International Book Fair ( in Arabic book fair is معرض الكتاب ) in Cairo right now  till 5th February. So.. Today. I go there with my Ex-Neighbours a.k.a. (as known as) Classmates.. Fun & awesome day I guest. We went to some sort of booth full of English Novel. Oomai-2!! Sound awesome right? *awesome lar utk org yg suka buku mcm aku ni*

Well, there are some books that I would love to read if I got money & permission to buy.. =D

Tepat kena arah muka aku. Cuma bezanya. I like him, someone like me. But that is the old story. Maybe I will find someone who like me like I do to him.. XD
A book about friendship. How a girl met another friend, but she already had a friend. A decision to make...
Don't judge a GIRL by her COVER. So, please don't judge me.

 Both book from the same author kan.. Genre dia Crime Fiction. One of my favorite genre.. So, I thought of buyying it but end up let it go. Sedih.. *You don't always get what you want*

Lastly, a book speacial for my SNOW, wish to know more about CAT actually

Saya suka sangat buku. Bila dalam bookstore or book fair mane-2 an, saya tak kesah un nak duduk buang masa lame-2 dalam tu *I mean takde la literally duduk an..* Serius ni, bila sedih, buku lar pengubat lara *aiceh*

Ala.. Lagi pun an dalam Islam sendiri menyarankan memBACA ni. And I heard "Bangsa memBACA bangsa berjaya" kan? *bajet je aku nih.. puih-3!!*

A little bit of me. XD
Note: G je book fair ni, tapi tak beli pun. sedih. mengharapkan ade org bagi hadiah buku je lar... Sob.Sob