e-MaiL Me t00 F0LL0w

F0LL0w Me

Please CLICK =D

WhoAmI?

My photo
bLue LaND, DaRk skY, Malaysia
my LIFE is upside down looking for Mr.down side-up.

WELCOME

Salam'alaik,
Thank you for viewing my humble blog. I hope you can find something useful here. May Allah bless you.
p/s: d'larang m'rosakkan blog ini ^^
L0ve,
Nur Athirah Nabilah Omar

Tuesday, April 09, 2013

Mana datang dulu?

*FLASHBACK*

"Mm.. Keliru lar. QDP (Quranic Doctor Professional: Program Tahfiz di Mesir) tu start bila sebenarnya? Malam sabtu ke malam jumaat?"

"Patutnya malam jumaat. Tapi tukar malam sabtu."

"Eh? Hari tu yang akak g Tanta tu malam sabtu jugak kan? Last week pun malam sabtu jugak kan? Apa bezanya?"

"Erm *berfikir* Ha! kalau jumaat malam nya tu sabtu ea? Ke?"

"Aah lar."

"Jap, mana datang dulu? Malam ke siang?"

"Malam lar datang dulu. Kan?"

"Kenapa pulak?"

"Sebab.. Mana wujud dulu? Islam ke barat?"

"Err.. Hmm... *diam terfikir*"

Teringat saat berjalan bersama classmate. Figure things out together. Sangat sweet actually. :3 Akhirnya terdiam sesama sampai la kami berpisah di simpang menghala ke rumah masing-2. So? Kitaorang masih tak dapat jawapannya dan masih mencari. Anda?


Monday, April 08, 2013

I lost, when You lose

*FLASHBACK*
  
"Kak Nab serius ke dengan S tu? Jangan lar Kak Nab."

"Kenapa?"

"Ntah lar. ktorg rasa tak sedap hati *muka tak suka*"

Tentang kisah kita, aku tak pernah bagi tahu sesiapa. Tapi, bila aku dekat dengan dia, semua orang tak bagi. Aku pelik. Jadi aku diamkan semua yang aku rasa. Dari S, dari kawan-2 aku. Aku sembunyikan semuanya. Sebab nak jaga hati semua.

Belah pihak S, aku terus rapat dengan dia. Takde tanda-2 aku nak melangkah jao dari dia pun. Sebab aku sedang cuba terima kelemahan dia. Jadi aku tak kesah apa kawan-2 aku cakap. Dan aku diamkan dari kawan-2 aku tentang dia.

Belah pihak kawan-2 aku, bila diorang tanya. Aku nafikan lar habis-2. Aku cakap r apa yang patut aku cakap, asal diorg tak tahu pasal aku & S. Tapi. Aku tahu diorang tahu. Makin lama diorang agak support aku. Nampak sgt kan? - Kawan, buruk mana pun kawan tu, akan tetap jadi kawan-


BUT ..........
One day .............................................
Dia marah aku sebab aku tipu. Tak sangka pulak cara gurauan aku tu dia tak boleh terima. Agak sentap sebenarnya, tapi bila aku fikir semula. Aku tersenyum jer. Sebab dia lain dari yang lain. Dari tu aku mula rasa suka.

Tapi ...............
Semua tu dah terlambat buat aku. Dia dah pun give up dengan aku. Tanpa aku sedar, aku suka dia tanpa perancangan pun. Dan since then aku terus sakit kan hati dia. Biar dia benci aku. Biar nanti tak lar aku rasa sakit sangat kan? :'( 'padan muka aku..'

Now. It is ......................................................
THE END



P/s: I LOVE YOU S.
So, buat masa ni menjauhi dia. 2bulan kenal, belum lebih 6bulan lagi. Maksudnya, aku tak sempat kenal dia lagi. :'/

Sunday, April 07, 2013

I found, when You find

*FLASHBACK*

"Kenal tak S? Dia matrik johor jugak."

"Yke? *ecxcited* Dia kelas mana?"

"Tak tahu lar, tak tanya."

Dengan excitednya, aku search kat facebook. Keluar lar nama ye. :O 'betul lar budak Matrik lar' *terus add* .. *beep* ada notif -S accept your friend request-

*ping* "Hey, thnx"

S tegur aku dulu lepas dia approve. :O *bertambah excited* 'serius r dia ni, peramah ke ape...'
Aku ingat lagi, 1 Februari 2013, pukul 5 pagi (Msia) = 11 mlm (Mesir). Macam tak percaya actually. Sebab tak pernah kalau aku add orang, then orang approve yang tegur. Biasanya aku yang tegur. Yelar, dah aku add orang kan...

Perbualan tu berlanjutan lar sampai aku kena guna dia jadi Musyrif. Actually boleh je cari orang lain, tapi sebab aku teringin nak jumpan dia. Tak tahu kenapa, excited terlebih mungkin.Tarikh yang sama tu aku call dia mintak jadi Musyrif. Awal-2 tu aku call, tapi saje je buat cm yang call tu bukan aku. XD Nakal an? Tak seno-oh perangai. Then sebelum gerak tu aku bagi tahu lar dia, saje nyakat. Dia un jadi lar Musyrif malam tu.

Tiba, the next chat dengan dia. Dia bagi tahu something. :O *terkejut* 'serius ke ni? Baru je kot dia jumpa tadi.'

Dia luah an something kat aku. >///< *malu gile, first time lar..* 'kena cuba terima kelemahan dia lar lepas ni. YOSH!'

So, every little things become a memories. A sweet memories for me. I felt more secured. Cause each time I walk, there is you.

BUT .....
one day ...................................

P/S untuk S : saya masih cuba habiskan artikel yang awak bagi tu, pasal dispensary. Sorry lambat. :/